Recept

Jag måste bjuda er som läser här på ett jätte gott recept som min Mattias har hittat på :)

Skär två portionsbitar lax i tärningar och stek i stekpannan tills dom fått färg och är genom stekta. Krydda efter behov, jag tog salt, peppar och paprika pulver. Blanda ner en liten burk creme fraiche (helst den fetare varianten), klicka sen i någon tesked röd pesto. Voilà! Där har du en riktigt enkel och god pastasås :D


Jag hade tomat och ägg till. Haha, det ser typ ut som gröt, men den är jätte god!

090929

Nu har jag just kommit in från en lång och uppfriskande prommis. Fyra grader, storm och sol. Det var riktigt kallt innan jag fick upp tempot. Men skönt med sol.

I helgen gick jag ju kurs i koppning. Riktigt intressant och roligt var det. Eva Rask var grym på att lära ut. Om det är någon som vill koppas är det bara att höra av sej! Apropå ingenting, igår gjorde jag en jäkligt snygg silikonavlastning och kunden blev jätte nöjd. Vilket flyt jag har.

Idag är det en vecka kvar till slutprovet, än så länge känner jag mej lugn. Men jag måste komma igång på riktigt med plugget. Fast det blir nog plugg hela helgen ändå. Har inget annat planerat.

Nu blir det dusch och sen ska jag plugga och laga lunch. Jag kommer förresten hem 9/10 igen :)

Jag skulle vilja lägga in två filmer med Perro som jagar en mus, men jag vet inte hur man gör så det får bli några bilder från grönan istället.



090924

Jag spikade diabetes provet! Fan vad jag är bra. Dessutom tog jag hela åtta fötter idag, utan att stressa :) Vilket flyt. Imorgon är det fredag, fast jag ska gå kurs i koppning till helgen så det blir ju inte speciellt mycket ledighet. 9-16 både lördag och söndag. Men jag var ju hemma två dagar extra i helgen så det jämnar kanske ut sej.

Nu har jag bara ett prov kvar. Slutprovet. Fotvårdsteori. Yeey. Nu väntar jag på att Mattias ska komma hem från hockeyn så att han kan förhöra mej.

170909

Nu har jag suttit i tvättstugan och pluggat i över en timme! Jaa, skratta ni. Men det var riktigt praktiskt. Maskinerna är lix så snabba så man hinner bara upp i lägenheten så ska man ner igen. Jag sparade alltså tid. Med Ipoden i öroren var det inte så svårt att koncentrera sej heller. Min "bubbla" blir starkare för varje vecka som går. Haha.
Jag kan långt ifrån allt om diabetes men jag hoppas att min kunskap duger till provet iallafall.

Nu har jag bara opackat, ofixat pärmen till imorgon, oklippt naglarna och ohämtat tvätten.
Imorgon är det frukost på Hatten kl 8. Det betyder att jag måste åka en timme tidigare än vanligt. Suck. Men jag vågar inte skippa traditionen... Det har ju gått så bra på alla andra prov. Det kanske är på grund av Hattens kaffe eller något. Vem vet. 

Fan nu har jag ju suttit här och slösat bort all tid jag sparade in i tvättstugan. Hmh.

090916

Idag är det precis en månad kvar tills skolan är slut! Yeeey.
Min familj var ju nere och hälsade på mej under helgen som var. Mattias var ju också med. Det blev lite shopping och grönan. Jag, Mattias, Emmi och Elias åkte Insane :) Den var galen! Men kul... fast jag blundade. Har inga bilder för Emmi råkade få med sej min kameran hem.

På fredag åker jag hem igen. Jag har varit hemma himla ofta nu, eller jag och Mattias har iallafall setts tre helger i rad :) Underbart! Men efter den här helgen dröjer det nog tre veckor innan jag ska hem igen. Och sen är skolan slut.

Aja, tillbaks till plugget. Har diabetes prov på fredag. Är väääldigt opeppad. Men jag kämpar på!

Åkte förresten med samma tunnelbana som "Patrik 1,5" hem idag. Haha.

Kram på er.

090910

Idag är det torsdag, den här veckan har gått så jäkla fort. Jag flög ju nyss ner. I helgen var vi ju på Sanna och Petters bröllop, det var jätte fint. Men tyvärr har jag inga bilder på den här datorn. Förutom en bild på mej och Mattias som Mattias skickade. Får lägga in bild på vigseln sen.

På min morgon prommis i morse skulle jag promenera förbi en kvinna som gick saktare än mej (jag går ju så hilma fort), men nä, då börjar hon prata med mej och promenara bevid mej! Va? Gör man så? Jag hade ju hörlurar i öronen och allt. Men som tur var skulle hon svänga av rätt fort. Skumt var det iallafall.

Mamma, Peter, Elias, Emmi, Linda och Mattias såklart kommer ner imorgon :D Yeeey. Sen kommer jag förmodligen hem nästa helg. Vi har inte bokat än, men det lutar åt det iallafall.


Aja, lunch nu kanske?


090903

Nu är jag hemma i Skellefteå igen och det är september. Just nu färgar jag håret på mej själv, det gick väl sådär att sätta i färgen. Hoppas jag inte blir allt för fläckig... Haha.
Idag blir en bra och rolig dag hoppas jag. Mattias var ju tyvärr tvungen att stiga upp tidigt i morse och åka på jobbet. Och vi ses inte förän ikväll! :( Trååk. Aja. Nu ska jag snart skölja ur håret. Plugga borde jag också, men det hinner jag inte idag.



Jag bjussar på två bilder från i sommras när vi målade om vårt "nya" vardagsrumsbord.
Så där snygg var Mattias. Och så där snyggt blev vardagsrummet.

Kram.